Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Δυσαρέσκεια στη ΝΔ για την αναβάθμιση των πρώην Πασόκων Σπυράκη και Ζούλα

Ξένισε πολλούς στη ΝΔ η επιλογή -ιδιαίτερα της Μαρίας Σπυράκη- δύο νέων εκπροσώπων κι έτσι ....
διαβάζουμε στο νεοδημοκρατικό antinews, που μάλιστα κοσμεί το άρθρο με μια φωτογραφία λευκής σημαίας, υπονοώντας ότι η ΝΔ παραδίδεται στην αριστερά:


Οι κατσαπλιάδες πάνε στον πόλεμο με μπαζούκας και η ΝΔ με μαχαιροπίρουνα

Είμαστε μ’ αυτούς που δεν έχουν φωνή ή πνίγεται η φωνή τους. Μ’ αυτές τις αριστερές παπάτζες ο μνημονιακότερος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ, ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε χθες να μας το παίξει προοδευτικός. Ποιος, αυτός που έχει υπογράψει δύο μνημόνια κι έγινε το καλύτερο γιουσουφάκι του Σόιμπλε που από χθες δεν είναι μαζί μας για να μας ταλαιπωρεί.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί η υπόθεση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου και η στάση της κυβέρνησης είναι ενδεικτικά του πώς θα κινηθεί η επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου από τώρα μέχρι τις εκλογές. Ουσιαστικά θα ενισχυθεί η γραμμή «αριστερές παπάτζες για τους χαχόλους που πιστεύουν ακόμη στο όραμα του Τσίπρα και ταυτόχρονα πλήρης υποταγή στους δανειστές με επιλογή σκληρής λιτότητας».

Από τη μια θα έχουμε δωράκια και αντίδωρα από το «φουσκωμένο» τεχνητά πλεόνασμα και «αριστερά» νομοσχέδια για να κρατήσουν τους ψηφοφόρους του κέντρου και της αριστεράς. Κι από την άλλη θα έχουμε την πιο… δεξιά πολιτική στην οικονομία.

Το σχέδιο αυτό φέρει τη σφραγίδα και του νέου διευθυντή του γραφείου τύπου του Μαξίμου, του Θανάση Καρτερού, ο οποίος ξέρει πολύ καλά να παίζει το παιχνίδι του δίπολου. Αυτό κάνει εδώ και καιρό άλλωστε. Με την αρθρογραφία του δίνει το στίγμα για την αναζήτηση «αριστερών άλλοθι» ώστε να μη γέρνει η πλάστιγγα προς τα δεξιά με τα μνημόνια και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Καρτερός από τη μια με τον κοφτερό αριστερό του λόγο και τη γνωστή… «δολοφονία χαρακτήρων» με την πένα του και ο Τζανακόπουλος από την άλλη που κάθε φορά που μιλάει κάνει το μαύρο άσπρο, θα είναι η αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης.

Κι από την άλλη, από την πλευρά της ΝΔ τι; Το δίδυμο θα είναι δύο δημοσιογράφοι που ξέρουν μεν τη δουλειά τους αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν μπορούν να αντιπαρατεθούν. Η Μαρία Σπυράκη, με το ένα πόδι στις Βρυξέλλες και ο Κ. Ζούλας, ένας εκ των υβριστών άλλοτε της ΝΔ, θα παίξουν το ρόλο του «μπαμπούλα» της κυβέρνησης.

Από τη μια ο Καρτερός, ένα καλό «πιστόλι» της αριστεράς που ξέρει να κάνει πόλεμο στα μαρμαρένια αλώνια. Εδώ ως διευθυντής του Ριζοσπάστη είχε σχεδόν χαρακτηρίσει… προπαγάνδα του καπιταλισμού το νέφος του Τσερνομπίλ. Θα κωλώσει να κάνει με τα… κρεμμυδάκια τη ΝΔ; Και ποιον θα βρει απέναντί του; Την Σπυράκη που ο κόσμος έχει ταυτίσει με τη διαπλοκή στα media; Ή τον Ζούλα που δεν τον λες και μπαρουτοκαπνισμένο;

Πολύ φοβούμαστε ότι στη ΝΔ θα αναλωθούν επικοινωνιακά με θέματα του τύπου «έκοψε το καϊμάκι στον φραπουτσίνο», όταν ο Καρτερός θα τους σκίζει σαν σαρδέλες.

Μακάρι να διαψευστούμε αλλά οι κατσαπλιάδες πάνε στον πόλεμο με μπαζούκας και η ΝΔ με μαχαιροπίρουνα.