Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τελικά, τα περίφημα "ρέστα" του ΟΑΣΘ, πήγαιναν στο κράτος !

Τα περίφημα… ρέστα που δεν έδιναν τα εκδοτήρια εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είχαν....
γίνει «σημαία» στην εκστρατεία «αποδόμησης» του Οργανισμού από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπίρτζη τους έξι μήνες που προηγήθηκαν της κρατικοποίησης.

Μάλιστα, σχετικό εξώδικο είχε καταθέσει κατά του ΟΑΣΘ τον Σεπτέμβριο του 2016 μέλος του σημερινού Δ.Σ. του Οργανισμού. Και όμως, τα καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά δεν τα «έκλεβε» ο ΟΑΣΘ από τους επιβάτες, όπως ανερυθρίαστα ισχυριζόταν ο υπουργός, αλλά κατέληγαν στο… κράτος!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τα ποσά από τα ρέστα καταχωρίζονταν χωριστά ως μέρος των εσόδων του ΟΑΣΘ και, κάθε τέλος του έτους, αφαιρούνταν με αντιλογισμό από την αντισταθμιστική εισφορά του κράτους προς τον ΟΑΣΘ (δηλαδή την επιδότηση του εισιτηρίου του Οργανισμού ώστε να ασκεί το κράτος την κοινωνική του πολιτική και να κρατείται το κόμιστρο σε συγκεκριμένα χαμηλά επίπεδα). Η διαδικασία του αντιλογισμού είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρείται το συγκεκριμένο ποσό (ενδεικτικά 434.162 ευρώ το 2015 και 249.102 ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2016) από την αντίστοιχη κρατική επιδότηση προς τον ΟΑΣΘ και να καταλήγει, με έναν κομψό και, κυρίως, αθόρυβο τρόπο, στα ταμεία του κράτους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλιο makpress: Aρχίζουν και τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ  να παίρνουν χαμπάρι όσα γράφει το makpress (και μόνο το makpress! να τα λέμε κι αυτά, μόνο, ολομόναχο, απέναντι σε μια κτηνώδη λασπολογία, προσπαθούσε να βρει αποδείξεις και να κάνει έγκυρη αρθρογραφία με στοιχεία κι όχι με τις παπαριές κομματόσκυλων που επιβουλεύονται καρέκλες) εδώ και μήνες, όταν όλοι τρώγανε σανό. 

Να δείτε που σε λίγο θα αρχίσουν και τα αθηναϊκά ΜΜΕ να κράζουν τη νέα διοίκηση και να τη ρωτάνε "καλά, τώρα που είστε εσείς διοίκηση κι έχετε το περίφημο μετοχολόγιο για το οποίο οργιάζατε σε συνωμοσιολογίες, γιατί δεν το δίνετε στη δημοσιότητα; Μας είχε πρήξει η αριστερά με το "μετοχολόγιο" και το "μυστικό μετοχολόγιο" το "σκοτεινό μετοχολόγιο" το "βρώμικο μετοχολόγιο" ..ε, στα χέρια σας το ΄χετε σήμερα, δείξτε το και σε μας επιτέλους, να δούμε τους Βεελζεβούλ, που είχαν τις μετοχές". 

Είδατε πόσο απλά είναι τα πράγματα, όταν ο πολίτης έχει το "εβραϊκό πλεονέκτημα": να μην ξεχνάει ! Πώς οι φίλοι μας οι εβραίοι δεν ξεχνάνε ποτέ; Έτσι και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να ξεχνάνε ! Να ρωτήσουν λοιπόν για το περίφημο μετοχολόγιο, εξαντλητικά, μέχρι να παραδεχθούν οι κρατιστές, ότι τελικά έλεγαν μια ακόμη μπαρούφα, αφού τίποτε το μεμπτό δεν έχει το μετοχολόγιο. Αλλά να το παραδεχθούν δυνατά, έντονα, φωναχτά, για να το μάθει κι ο μαλάκας ο φίλος μου που μου έγραψε στο facebook "ρε κουφάλα, ο Μπόμπολας έχει τις μετοχές του ΟΑΣΘ και σε λαδώνει να τα γράφεις αυτά, ε;"

Η τεκμηριωμένη αλήθεια, για τον μαλάκα είναι προϊόν λαδώματος ! Τόσο μαλάκα έκανε η προπαγάνδα των συριζαίων τον Θεσσαλονικιό, που πείσθηκε ότι οι μέτοχοι, 2-3 χιλιάδες απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας δηλαδή, είναι τέρατα που τρώνε έμβρυα.

Για αυτό δεν θα αφήσω σε χλωρό κλαρί τους παπατζήδες ! Μέχρι να παραδεχθούν ότι έλεγαν ένα κάρο μαλακίες όταν ήταν στην απέξω και τώρα που μπήκαν μέσα είδαν ότι τελικά, τα αβγά δεν τα κουρεύουν! Κι αυτό, όχι επειδή με ενδιαφέρει ο ΟΑΣΘ συγκεκριμένα, αλλά είναι μια καλή αφορμή για να ξεκαθαρίσουμε ότι, στο makpress απεχθανόμαστε τους παπατζήδες που τα βρίσκουν όλα εύκολα όταν είναι στην απέξω κι όταν τους δώσεις την αρμοδιότητα πνίγονται

Αυτό ακριβώς κατέστρεψε την Ελλάδα: οι τύποι που είναι πολύ καλοί στο να κατηγορούν με στόμφο τους άλλους και στην πράξη αποδεικνύεται ότι όλες οι κατηγορίες είναι μπαρούφες και το μόνο που κατορθώνουν είναι απλώς να πετάνε λάσπη και δηλητήριο, που όμως βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις μάζες των ηλιθίων.

Αυτά με τους παπατζήδες...


Βασίλης