Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η ΝΔ και η εκκλησία δεν θα ασχοληθούν με την ευθανασία

Άλλο ένα ατομικό ζήτημα, θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να κερδίσει χρόνο. Τα ευθυγραμμισμένα ΜΜΕ θα ρίξουν την....
κλασική προπαγάνδα για να σηκωθεί το θέμα "αντιδρά η εκκλησία" και μετά ....ε, δεν θα πουν και κάτι για "ακροδεξιά";

Ευθανασία, αποτέφρωση και άλλες τρίχες

Η εκκλησία δεν ασχολείται με το θέμα, επειδή απλά, είναι αυτονόητο ότι ο Χριστιανός ενταφιάζεται, ενω όποιος επιλέγει να μην ταφεί, αλλά να αποτεφρωθεί, απλώς δεν ειναι Χριστιανός, οπότε η υπόθεση δεν αφορά την εκκλησία. Όποιος θέλει,  να αποτεφρωθεί, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ! Γιατί πρέπει να μας απασχολεί; Άμα θέλει κάποιος να τον πετάξουν στη θάλασσα, ας τον πετάξουν στη θάλασσα. Άμα θέλει να τον κρεμάσουν από ένα δέντρο, σαν τις καρακάξες, ας τον κρεμάσουν. Σιγά μη μας χολοσκάσουμε με το πώς θέλει να ταφεί/καεί ο Α ή ο Β !

Τα ίδια ισχύουν και για την ευθανασία. Η διδασκαλία της εκκλησίας δεν αλλάζει ανά τους αιώνες και είναι απλή: ο Θεός δίνει τη ζωή, ο Θεός μόνο την παίρνει όταν κρίνει Αυτός. Δικαίωμα του καθενός να το πιστεύει. Αν δεν το πιστεύει, απλά δεν είναι Χριστιανός, οπότε δεν αφορά την εκκλησία.

Δεν υπάρχει καν, θέμα συζήτησης, αλλά τα γελοία, εμετικά, ευθυγραμμισμένα ΜΜΕ, θα δημιουργήσουν τα γνωστά διχαστικά δίπολα, λες και η αποτέφρωση είναι "πρόοδος". Στην πραγματικότητα, είναι επιστροφή στον Μεσαίωνα. Στην Παλαιολιθική εποχή έκαιγαν τα πτώματα. Ο πολιτισμός, έφερε την ταφή.

Δεν υπάρχει πιο αναχρονιστικό ζωώδες έθιμο από το κάψιμο της σορού. Αλλά, αν κάποιος το γουστάρει, γούστο του και καπέλο του.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πολώσει ξανά τα πράγματα, με ασήμαντα θέματα, δεν θα τα καταφέρει. Η ΝΔ δεν θα τσιμπήσει αυτή τη φορά και πολύ απλά θα πει στον κ.Τσίπρα "σιγά το θέμα, φέρε ό,τι θέλεις, ψήφισέ το αν μπορείς και μη μας ζαλίζεις".