Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η Black Friday

Για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η Black Friday, στις.....
24 Νοεμβρίου και οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να βρουν ελκυστικές προσφορές σε όσα καταστήματα συμμετάσχουν στον θεσμό.

Το αμερικάνικο έθιμο, τείνει πλέον να μετατραπεί σε εμπορικό «θεσμό» στην Ελλάδα καθώς φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μιας και πέρσι οι μεγάλες αλυσίδες είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, και φέτος αναμένονται σημαντικές εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να ξεπεράσουν και το 80%, καθώς η συμμετοχή των εμπόρων θα είναι πιο έντονη, γεγονός που με τη σειρά του αναμένεται να δώσει σημαντική τονωτική ένεση στην αγορά.

Σε απόλυτα νούμερα, τα καταστήματα που συμμετείχαν στην Black Friday είδαν το τζίρο τους ακόμη και να εξαπλασιάζεται σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο που τον Νοέμβριο του 2016 σημείωσε αύξηση κατά 1,8% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2015. Μάλιστα ο όγκος πωλήσεων στην κατηγορία βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη δώρων κ.ά. (πρόκειται για κατηγορία που περιλαμβάνει και αλυσίδες που πωλούν επίσης κινητά, υπολογιστές κ.λπ.) αυξήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 κατά 14,8%.

Μάλιστα για φέτος παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οδεύουμε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ, καθώς το κοινό περιμένει με αγωνία τη συγκεκριμένη ημέρα. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της καλώντας τους να συμμετέχουν φέτος πιο μαζικά στην Black Friday.

Σύμφωνα με την Πλαίσιο, η φετινή Black Friday βρίσκει την εταιρεία πιο οργανωμένη, σε σύγκριση με πέρυσι, για να ανταποκριθεί στη ζήτηση του κοινού κυρίως για ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα.

H Media Markt βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της για ενημέρωση σχετικά με την Black Friday.

Τα Public δηλώνουν πως θα πρωτοστατήσουν και φέτος στη μέρα της Black Friday με προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

Στη μάχη φέτος ρίχνεται και η Κωτσόβολος, πιο δυναμικά από πέρυσι, μέσω του προγράμματος «Πλάνο Δόσεων» και των «Ταμείων Express», με στόχο να επιτρέψει στον καταναλωτή να μη στερηθεί καμία προσφορά. Η εταιρεία περιμένει αυξημένη ζήτηση στα ηλεκτρονικά είδη αλλά και σε άλλες μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το εμπορικό κέντρο River West συμμετέχει στον παγκόσμιο θεσμό του Black Friday, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με προσφορές που όπως υπόσχεται, αγγίζουν το 70%.

O ΓΕΡΜΑΝΟΣ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει με ακραίες εκπτώσεις. Συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα γράφουν: «Είσαι έτοιμος να αποκτήσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα τεχνολογίας σε απίστευτα χαμηλές τιμές & χωρίς ταλαιπωρία; Με πάνω από 300 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα… Στην Black Friday 2017, φέρσου έξυπνα & κάνε τις αγορές σου με ευκολία στον ΓΕΡΜΑΝΟ».

Η JYSK φυσικά θα γιορτάζει τη Black Friday σε όλα της τα καταστήματα με εκπτώσεις έως και 75%.