Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησε ο διάλογος Τσίπρα - Γεννηματά για συνεργασία

Ο άτυπος διάλογος ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε ήδη την....
επομένη της νίκης της επί του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελώντας το βασικό θέμα συζήτησης στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην κ. Γεννηματά και της έδωσε τα συγχαρητήριά του, αναγνωρίζοντας το ρίσκο που πήρε η ίδια ανοίγοντας τις διαδικασίες εκλογής, καθώς ήταν ήδη πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θα μπορούσε να είχε ηττηθεί.
Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο twitter για την κ. Γεννηματά: «Ελπίζω η εκλογή της να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη». Είχαν ήδη προετοιμάσει το έδαφος οι Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, που είχαν θέσει τον -γενικό και εν μέρει ανακριβή- όρο για την έναρξη διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστεράς: «να ακολουθήσει αυτό που κάνουν οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης», εννοώντας στροφή προς τα αριστερά.

Από την πλευρά της, η κ. Γεννηματά έβαλε δύο προϋποθέσεις για τη συνέχεια του διαλόγου:

Πρώτον, να λήξει η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς αυτό εννοούσε με τη φράση της «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας κυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση».

Δεύτερον, η κυβέρνηση να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να παρουσιάζει αντικειμενικά τα γεγονότα, καθώς -όπως είπε η κ. Γεννηματά στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος- «αυτά προϋποθέτει η συναίνεση».

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ