Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Video: Ο νέος ΟΑΣΘ ακόμη κλέβει ρέστα !

Δείτε το βιντεο ντοκουμέντο που μας εστειλε αναγνωστρια:




Ο νέος ΟΑΣΘ εξακολουθεί να κλέβει…ακόμη περισσότερα ρέστα

Πόσον καρό μπορείς να κοροϊδεύεις τον κόσμο? Όσο κρατά μια διαδρομή π.χ. Καρδία – Κέντρο, ή Θέρμη – Κέντρο.

Τα διορθωμένα - υποτίθεται - Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων εντός οχήματος (του νέου λαοφίλητου ΟΑΣΘ) όχι μόνον συνεχίζουν να μη δίνουν ρέστα, αλλά κλέβουν πολύ περισσότερα ρέστα από πριν. Πως γίνεται αυτό ; Είναι απλό:

Παίρνουμε πχ τη διαδρομή 2 Μετακινήσεων, Καρδiα – Κέντρο Θεσσαλονίκης.

- Με το παλιό ‘κακό’ μηχανάκι το εισιτήριο, Καρδία /Ικέα - Ικέα/ Κέντρο, κόστιζε 1,30 ευρώ (δες φωτο 1,30 Ευρώ - ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 2 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ). Έβαζες 1,50 ευρώ και δεν έπαιρνες ρέστα τα 0,20

- Με τα νέα, διορθωμένα μηχανήματα το εισιτήριο πχ Διπλής Διαδρομής μειώθηκε (1,20 Ευρώ από 1,30) από την ‘καλή’ νέα Διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ως εδώ καλά.

Η παγίδα, όμως, είναι ότι τώρα δεν υπάρχει επιλογή για εισιτήριο Δύο ή Τριών Μετακινήσεων – υπάρχει μόνον για (1) Μετακίνηση ή (4) Μετακινήσεις (δες φωτό: 2 ευρώ – ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 4 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ)

- Άρα, για τις Διπλές πχ Διαδρομές, εάν δεν έχεις το ακριβές αντίτιμο (1,20 ευρώ) βάζεις υποχρεωτικά 2 ευρώ . Και επειδή και αυτά τα υποτίθεται ‘διορθωμένα’ Μηχανήματα εξακολουθούν να μη δίνουν ρέστα (δες φωτο) το μηχάνημα τώρα σου τρώει 0,80 ευρώ (αντί 0,20 ευρώ του προηγούμενου ‘‘κακού ΟΑΣΘ’’) !

- Εάν, εναλλακτικά, βάλεις κέρματα 1 + 0,50 ευρώ, το 0,50 εκδίδεται ως Μειωμένο /Φοιτητικό και έτσι κινδυνεύεις με πρόστιμο από τον ελεγκτή! ( θα μου πεις, ελεγκτές δεν υπάρχουν πια, εξαφανίστηκαν μαζί με την …κρατικοποίηση, στα πλαίσια του σλόγκαν ‘μην καταπιέζετε τους τζαμπατζήδες’ ).

Είναι απίστευτο, και όμως συμβαίνει. Και το κάνουν αυτοί οι οποίοι φώναζαν υστερικά ότι ο ΟΑΣΘ κλέβει τα ρέστα από τους επιβάτες. Τώρα, όχι μόνον τηρούν αιδήμονα σιγή στις αποκαλύψεις ότι τα ρέστα πήγαιναν στο Κράτος - και όχι στα Ταμεία του ΟΑΣΘ - αλλά συνεχίζουν να κλέβουν οι ίδιοι τα ρέστα από τους επιβάτες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε ο ΟΑΣΘ για το νέο τρόπο έκδοσης εισιτηρίων (8/11/17) επιμελώς αναφέρει ότι για τις διπλές και τριπλές διαδρομές δεν εκδίδονται εισιτήρια εντός του λεωφορείου – παρά μόνον στα εκδοτήρια και τα περίπτερα .

Δηλαδή ο νέος ΟΑΣΘ, δεδομένου ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα ρέστα, απλώς ενημερώνει το κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια μέσα στο όχημα, αλλά να τα προμηθεύεται από πριν. Μα, αυτό δεν γινόταν όλα τα τελευταία χρόνια , όχι μόνον στα προάστια, αλλά σε όλες τις γραμμές της Θεσσαλονίκης και διαρρηγνύατε, εσείς οι της ‘‘κάθαρσης’’, τα ιμάτια σας;

Άρα, κύριοι του ΔΣ του ‘‘νέου εξυγιασμένου ΟΑΣΘ’’ σε τι διαφέρετε από τους προηγούμενους τους οποίους, υποτίθεται, εξυγιάνατε;


Συμπλ – Αποσπασμα από το Δελτίο Τύπου του ΟΑΣΘ (8/1//17) περί «Αναμορφωσης Τιμολογιακης Πολιτικής …κλπ»

β) Το εισιτήριο δύο (2) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 70 λεπτά της ώρας, έναντι 1,20€ το κανονικό και 0,60€ το μειωμένο.
Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από:
- τα εκδοτήρια του Οργανισμού και
- 1.000 συνεργαζόμενα περίπτερα και καταστήματα ψιλικών

γ) Το εισιτήριο τριών (3) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 90 λεπτά της ώρας, έναντι 1,50€ το κανονικό και 0,80€ το μειωμένο.
Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από :
- τα εκδοτήρια του Οργανισμού


Παλιά ρύθμιση

Νέα ρύθμιση