Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

-Σε ισχύ από τα ξημερώματα τα μέτρα ασφαλείας, λόγω ....
της άφιξης, στις 10.30, του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντοάν στην Αθήνα.

Από νωρίς το πρωί η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο προκειμένου να κινείται η τουρκική αποστολή χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες και δρόμοι που θα κλείνουν η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρόεδρου.

Κλειστός θα παραμείνει όλο το 24ωρο ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα»,

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες έως αύριο το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξουν προσωρινές διακοπές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ .

Στις 11:30 ο Τούρκος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Στις 12:00 θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

Θα τρίξει τα δόντια στον Ερντογάν ο Τσίπρας


Στη μια και μισή ο Ταγίπ Ερντοάν θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και αμέσως μετά θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευκαιρία να γίνουν τολμηρά βήματα προς τα εμπρός χαρακτήρισε την πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες, ο πρωθυπουργός στην αποκλειστική συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ANADOLU, η οποία και έχει αναπαραχθεί από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Αλέξης Τσιπρας επισήμανε επίσης ότι στο τραπέζι θα τεθούν το μεταναστευτικό και οι επενδύσεις. Επίσης, αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους σεβασμού της Συνθήκης της Λωζάνης.

Όλες οι συνθήκες, και αυτή της Λωζάνης, χρειάζονται επικαιροποίηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.