Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Στον ΣΥΡΙΖΑ η π.βουλευτής του Λεβέντη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Αυξάνονται σε 154 οι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ
Πέρασε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής αργά το βράδυ της Τρίτης ο ....
κρατικός Προϋπολογισμός του 2018.

Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι υπόλοιποι παρόντες ανεξάρτητοι βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

«Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε»
«Τραβήξατε και την κ. Μεγαλοοικονόμου, καλό είναι αυτό;», ρώτησε τον κ. Τσίπρα δημοσιογράφος αναφερόμενος στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού, από την ανεξάρτητη βουλευτή

«Καλό είναι, κακό είναι»; απάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε».

Νωρίτερα, στη συζήτηση για την κύρωση του Προϋπλογισμού κυριάρχησαν υψηλοί τόνοι, ενώ το θερμόμετρο ανέβηκε πολύ κατά τη «σύγκρουση» κορυφής μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη.

Ενδεικτικές του κλίματος οι φράσεις των δύο ανδρών από την αρχή κιόλας της ομιλίας τους:

«Αποτύχατε δύο φορές με την εκλογή σας. Την πρώτημας κοστίσατε 100 δισ. ευρώ. Το κόστος της δεύτερης αποτυχίας θα το πληρώνουμε για πολύ ακόμα. Τρίτη ευκαιρία ο λαός δεν θα σας δώσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σας έριξε ο λαός και ήττα θα υποστείτε και τον Σεπτέμβριο του 2019» ήταν η απάντηση Τσίπρα.


«Εισβολή» της Μεγαλοοικονόμου στο γραφείο του Βασίλη Λεβέντη
«Ξεπουληθήκατε στη Νέα Δημοκρατία», φώναζε η ανεξάρτητη βουλευτής

Φραστική επίθεση εξαπέλυσε, νωρίτερα σήμερα, η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων, κατά την είσοδό της στο γραφείο του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, στη Βουλή.

Με φράσεις όπως «είστε πουλημένοι», «ξεπουληθήκατε στη Νέα Δημοκρατία», η κ. Μεγαλοοικονόμου άνοιξε την πόρτα του γραφείου του κ. Λεβέντη, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε, και επιτέθηκε τόσο στον ίδιο, όσο και στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Μάριο Γεωργιάδη, για την παρουσία και τις δηλώσεις του δεύτερου στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη συγκεκριμένη στιγμή, στο γραφείο του κ. Λεβέντη βρισκόταν ο υπεύθυνος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, Διονύσης Μποτώνης, ο οποίος έκπληκτος παρακολουθούσε την κ. Μεγαλοοικονόμου να επικρίνει με δριμύτητα την Ένωση Κεντρώων, φωνάζοντας ότι «ξεπουλήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη», με την παρουσία του κ. Γεωργιάδη στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τη γενικότερη εικόνα του δίπλα σε βουλευτές της ΝΔ.

Παρά την επισήμανση του κ. Μποτώνη ότι η βουλευτής δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ότι δεν είναι γραφείο της και οφείλει να χαμηλώσει τους τόνους και ότι η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση για το συνέδριο της ΝΔ, η ανεξάρτητη βουλευτής επέμεινε στους χαρακτηρισμούς της, τους οποίους επανέλαβε στον διάδρομο παρουσία των κοινοβουλευτικών συντακτών.