Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Προθεσμία απόκτησης POS

Με Εγκύκλιο η Γ.Γ.Ε. του υπουργείου Οικονομίας υπενθυμίζει την προθεσμία απόκτησης POS


Τονίζεται, επίσης, στην Εγκύκλιο η υποχρέωση αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής. Δεν υποχρεούνται να αποδέχονται όσα έχουν εκδοθεί από τριμερές σύστημα πληρωμής

Με την Εγκύκλιο δίνονται οδηγίες εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 133473 που έφερε τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 45231/2017 απόφασης.

Με την πρώτη συμπληρώθηκε ο πίνακας δικαιούχων πληρωμής, οι οποίοι υποχρεούνται εντός της οριζόμενης προθεσμίας να προβούν στην απόκτηση τερματικού αποδοχής καρτών (pos).

Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής1 , ενώ δεν υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές2 σύστημα πληρωμής.

Η προθεσμία συμμόρφωσης για τους δικαιούχους πληρωμής, που έχουν προβεί σε έναρξη με έναν από τους ΚΑΔ της λίστας πριν τη δημοσίευση αυτής, είναι στις 11 Μαρτίου 2018.

Όσοι δικαιούχοι πληρωμής προβούν σε έναρξη δραστηριότητας από 11 Φεβρουαρίου 2018 έως 11 Μαρτίου 2018, έχουν προθεσμία συμμόρφωσης έως και την 11η Απριλίου 2018.

Τέλος, όσοι δικαιούχοι πληρωμής προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή δραστηριότητας μετά την 11η Μαρτίου 2018 έχουν προθεσμία συμμόρφωσης εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.

Με την Εγκύκλιο, τέλος, υπνεθυμίζεται τί ακριβώς σημαίνουν οι όροι ριμερές σύστημα και τετραμερές σύστημα.