Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα κρυφτώ πίσω από παραγραφή

Δεν είναι ευχάριστη ημέρα για κανένα μέλος του κοινοβουλίου να ....
βρίσκεται στη θέση που είμαι εγώ σήμερα, τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του και ζήτησε να κριθούν όσα θα πει με «δικαιοσύνη».


O κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για συκοφαντία, ενώ τόνισε ότι γνωρίζει πως οι πολίτες λένε ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν και άρα ουσιαστικά υπάρχει «τεκμήριο ενοχής».

Όπως είπε, θέλει να ζητήσει εγγράφως να δικαστεί για να μην κρυφτεί πίσω από παραγραφή για αδικήματα, όπως η «απιστία», και εκτίμησε ότι το ίδιο θα θέλει να κάνει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Δεν ξέρω γιατί του στερείτε την ευκαιρία».

«Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από καμιά παραγραφή. Το ίδιο θα ήθελε να κάνει και ο κ. Κουρουμπλής. Θα τον καλούσα να ζητήσει να δικαστεί για την παραγραφόμενη απιστία και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, κατηγορείται ότι δήθεν βρήκε 65 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς τη Novartis και ότι πήρε αντάλλαγμα γύρω στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ εξαπολύοντας επίθεση προς την ψευδομάρτυρα, τόνισε πως «θυμήθηκε μετά από τρεις μήνες πότε έγινε αυτό».

«Είναι αστείο να έχω πληρωθεί κάτι για το οποίο η Novartis δεν έχει εισπράξει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατέθεσε στοιχεία για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τα οποία η Novartis στο επίμαχο διάστημα πήρε μόνο 19 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως ο μικρότερος τζίρος της Novartis είναι επί υπουργίας του.

Αναφερόμενος στην δεύτερη κατηγορία που του αποδίδεται για το λεγόμενο «Harvard Project», επιτέθηκε στον κ. Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «βλακεύοντα δημοσιεύματα».

«Το έχει πει ο Βαξεβάνης και σπαρταράω στα γέλια, αυτός ο ερευνητής της δημοσιογραφίας. Ο Γεωργιάδης με Σαμαρά και Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα νέα φάρμακα της Novartis στη λίστα» ανέφερε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά απόσπασμα από την κατάθεση του μάρτυρα, λέγοντας πως έχει πολύ πλάκα.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως τον κατηγορούν ότι «πληρωνόταν για να βάλουμε τα νέα φάρμακα της Novartis στην αγορά παρά την αντίθεση της τρόικα», σημειώνοντας πως «στο μόνο θέμα που διαφώνησα ήταν στην εισαγωγή των νέων φαρμάκων».

Όπως είπε ο ίδιος, όφειλε να εφαρμόσει, βάση του Μνημονίου, κοινοτική οδηγία και να βάλει νέα φάρμακα στη λίστα. Υποστήριξε, δε, ότι ο νυν υπουργός Υγείας έχει βάλει στις λίστες 14 νέα φάρμακα της Novartis.

«Φαντάζεστε να λέμε για κάθε υπουργό που βάζει νέα φάρμακα στη λίστα ότι τα παίρνει».

«Είναι εξωφρενικό να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι άνω ποταμών. Δεν ψήφισε ούτε ένα μέτρο περιστολής της δαπάνης. Ο νόμος μου είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια απώλεια τζίρου για την Novartis, ενώ προκλήθηκε μεγάλη μείωση τιμών για χιλιάδες φάρμακα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου