Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ποιοί θα συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙ.ΑΛΛΑ.

Καταρχάς στο ανώτερο όργανο θα βρίσκονται αυτοδίκαια όλοι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του νέου φορέα, καθώς και τα έξι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.


Από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά αναμένεται να μετέχουν μια σειρά από κομματικά στελέχη της παλαιότερης και νεότερης γενιάς που τη στήριξαν στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που παίζουν δυνατά για μια θέση είναι οι Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τόνια Αντωνίου, Θάνος Μωραΐτης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Χρηστίδης, Σπύρος Καρανικόλας, Κώστας Ασκούνης, Πάνος Αναστασιάδης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Αντώνης Βγόντζας, Παντελής Καμάς, Κώστας Πανταζής, Λάμπρος Παλάντζας, Άγγελος Τόλκας, Τάσος Καλαφάτης, Αλεξάνδρα Σαγρή, Άρης Καρβούνης, Δημήτρης Κατσικάρης, Λίτσα Κουρουπάκη, Συλβάνα Ράπτη, Λάμπρος Ρώσσης, Βασίλης Έξαρχος, Κώστας Τριαντάφυλλος, Βασιλική Σουλαδάκη, Στέλιος Τσιάκαλος, Θανάσης Ζανιάς, Κατερίνα Μπατζελή, Κώστας Κιτιξής, Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Θύμιος Φωτεινός, Χρήστος Γκόκας, Ζέφη Δημαδάμα, Σωτήρης Μάνεσης, Συμεών Κεδίκολγου, Πάρης Κουκουλόπουλος, Γιώργος Αναστασιάδης, Ανδρέας Στοϊμενίδης, Γιώργος Ηλιάδης, Στέλιος Μαυρίδης, Άρης Μερεντίτης, Τάσος Κατσιάνης, Μενέλαος Μποκέας, Έφη Χαλάτση και Απόστολος Πάνας.

Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, τα στελέχη που ακούγονται και προέρχονται κυρίως από τη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων είναι οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γιώργος Φραγκίδης, Σταύρος Τζεδάκης, Γρηγόρης Φελώνης, Νανά Βρυώνη, Αντώνης Σαουλίδης, Πέννυ Δαλαμπούρα, Ρένια Ζαρκαδούλα, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Σωτήρης Ζαρμπαλάς, Δημήτρης Καρύδης και Έλενα Αναστασίου.

Από το Ποτάμι θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι οι Δημήτρης Τσιόδρας, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Αβραμίδης, Αθηνά Δρέττα, Λίνα Παπαδάκη, Παναγιώτης Βλάχος, Ολυμπία Αναστασοπούλου, Νίκος Βιτώρος, Γιώργος Γκαρής και Βασίλης Γκολφινόπουλος.

Από τον χώρο του ΚΙΔΗΣΟ παίζουν τα ονόματα των Γιώργου Ελενόπουλου, Μιχάλη Καρχιμάκη, Δημήτρη Ρέππα, Χάρη Καστανίδη, Φίλιππου Σαχινίδη, Μενέλαου Γερονικολού, Δημήτρη Διαμαντίδη, Ελένης Ζωντήρου, Θανάση Κατερινόπουλου, Γρηγόρη Νιώτη, Άσπας Παπαηλίου, Γιώργου Πεταλωτή, Σωκράτη Ξυνίδη, Θεόδωρου Τσίκα, Νίκου Τσακιρίδη, Γιώργου Τόλιου, Αναστάσιου Τελίδη, Αφροδίτης Παπαθανάση, Φίλιππου Πετσάλνικου και Λευτέρη Πλασκοβίτη.

Από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά των Θόδωρου Μαργαρίτη, Γιώργου Μπουλμπασάκου, Νίκου Τσούκαλη, Στέργιου Καλπάκη, Δημήτρη Χατζησωκράτη, Έφης Παγκάλου, Θωμά Ψύρα, Γιάννη Αμοιρίδη, Νέλλης Παπαχελά, Γιάννη Αργυρού και Δημήτρη Χαλαζωνίτη.

Από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θα μετέχουν οι Γιάννης Τούντας, Μιχάλης Χάλαρης, Θόδωρος Καρούνος και Παναγιώτης Ιωακειμίδης ενώ από την ΕΔΕΜ οι Απόστολος Πόντας και Νίκος Ιωσήφ.

Από πλευράς Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην επιτροπή αναμένεται να μετέχουν οι Μιχάλης Κατρίνης, Χάρης Κονδύλης, Γιάννης Μαλτζάρης, Σταύρος Βαβίας, Σπύρος Φράγκος ενώ από τα στελέχη που στήριξαν τον Γιώργο Καμίνη ακούγονται τα ονόματα των Στέφανου Παραστατίδη, Νίκου Διακουλάκη, Βασίλη Κίτσιου, Μαρίας Στρατηγάκη, Κώστα Χαμπίδη, Φραγκίσκου Παρασύρη και Οδυσσέα Κορακίδη.

Επίσης, στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να βρεθούν μια σειρά κομματικών στελεχών όπως οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Σαλαγιάννης, Σπύρος Βούγιας, Πωλίνα Λάμψια, Παύλος Γερουλάνος, Χαράλαμπος Βαρδίκος, Γιάννης Νικολάου, Βασίλης Καπετανγιάννης.

Θεωρούνται βέβαιοι ως νέα μέλη της ΚΠΕ αρκετοί εκ των εκλεγμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης (Σίμος Δανιηλίδης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος κ.ά.), στελέχη προερχόμενα από τον συνδικαλιστικό χώρο (Αποστόλης Ραυτόπουλος, Γιώργος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος Θανάσης Λεβέντης, Κώστας Κουλούρης κ.ά.), κεντρικά στελέχη των επιμελητηρίων (Νίκος Μήλης, Κώστας Παπαδημητρίου) κ.ά.

Τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αναμένεται να εκλέξουν σε ειδική συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή και τον Γραμματέα του νέου φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστεροι για τη θέση του άτυπου Νο 2 του κόμματος εμφανίζονται δύο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης της Φώφης Γεννηματά. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου (αν δεν υπάρξει ασυμβίβαστο γραμματέα – βουλευτή) και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να προταθεί και πρόσωπο-έκπληξη.

Το ενδιαφέρον μετά τη λήξη του συνεδρίου μεταφέρεται στα επόμενα βήματα και συγκεκριμένα στο πώς θα πορευτεί ο νέος φορέας, με τη σκυτάλη να περνά και στα χέρια των προοδευτικών πολιτών προκειμένου να δώσουν με τη δική τους «παρουσία» τη μεγάλη δυναμική στο εγχείρημα

Στο πλαίσιο αυτό, μετά το πέρας του Ιδρυτικού Συνεδρίου προχωρά η οργανωτική ανασυγκρότηση του νέου φορέα με το νέο γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία και τους ενιαίους τομείς, με ενιαίο γραφείο τύπου και εκπρόσωπο τύπου, αλλά και με την καθιέρωση εβδομαδιαίας κοινής συνεδρίασης του συντονιστικών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και μηνιαίας κοινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kinima-allagis-ta-onomata-pou-pezoun-gia-tin-kentriki-epitropi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου