Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Με ΑΥΤΗ τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων δεν θα ασχοληθεί κανείς;

Μούγκα για το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ αυτό θέμα ! Ούτε το κοινό δείχνει να ενδιαφέρεται, κανείς δεν παίρνει χαμπάρι ότι ούτε η ΣΤΑΖΙ τα έκανε αυτά!
Έχουμε εθιστεί ως κοινωνία στην παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, όταν αυτοί είναι ...
"δεξιοί"! Η δικαιοσύνη τους μεταχειρίζεται χειρότερα και από ζώα! Περισσότερο ενδιαφέρον δείχνουν οι δικαστές για τα σκυλιά που κακοποιούνται, παρά για τους "δεξιούς"! Αν ήταν "αριστεροί" και έβγαζε έτσι μια εφημερίδα φόρα-παρτίδα τα ονόματά τους, θα έσπαγαν τα πάντα οι "ρουβίκωνες".



Η νέα κρατική διοίκηση του ΟΑΣΘ, "διέρρευσε" τα μπιλιετάκια με τα ρουσφέτια, που βρήκε ξεχασμένα στα γραφεία ή της πάσαραν κάποιοι παλιοί του ΟΑΣΘ, σε φιλοσυριζαϊκή εφημερίδα, η οποία.....
τα δημοσίευσε φάτσα-κάρτα, γράφοντας ότι "αυτοί είναι οι φίλοι της ΝΔ, για τους οποίους ζητούσαν ρουσφέτια οι βουλευτές της ΝΔ".

Πράγματι, έτσι γινόταν.
Ο ΟΑΣΘ ήταν ιδιωτική επιχείρηση, απαντούν οι βουλευτές, που δεν αρνούνται ότι ζήτησαν πολλές φορές βόλεμα φίλων τους.

Αξιοσημείωτο:
Η κρατική διοίκηση απέκρυψε προς το παρόν, τις λίστες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που είναι περισσότερες από αυτές της ΝΔ ! Εκτός αν ο ρουφιάνος, πέταξε τις λίστες του ΠΑΣΟΚ!

Αλλά το μεγάλο θέμα -και είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ- είναι η αλητεία της δημοσίευσης των ονομάτων των ανέργων που έτρεχαν στα βουλευτικά γραφεία παρακαλώντας για δουλειά. Κακή πρακτική, αλλά ...μην τρελαθούμε! Όλες, μα όλες, μα ΟΛΕΣ, οι επισκέψεις πολιτών, δηλαδή καμιά πεντακοσαριά εκατομμύρια επισκέψεις της τελευταίας 30ετίας, αφορούσαν αίτημα για δουλειά.

Παρόμοιες λίστες υπάρχουν σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου δεν υπήρχε ΑΣΕΠ. Δεν είναι έγκλημα κανενός. Παρακμή είναι, έγκλημα δεν είναι. Ας μην δουλευόμαστε: όλοι όσοι επισκέφθηκαν γραφείο βουλευτή από το 1980 και μετά, ζητούσαν δουλειά. Τόσο απλά.

Όμως είναι ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ έγκλημα, η διαρροή προσωπικών δεδομένων και μάλιστα "ευαίσθητων" και μάλιστα αυτή την περίοδο που το κράτος και οι θεσμοί μας τα πρήζουν (ναι , αυτή είναι η κατάλληλη φράση) με τον κανονισμό GDPR, και το πόσο μεγάλο έγκλημα είναι η διαρροή προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, σε πρόσφατο σεμινάριο , αναλυτής εξήγησε ότι αν διαρρεύσει ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο όπως το κουτάκι "άγαμος" / "έγγαμος" από μια μισθολογική κατάσταση, επιχείρησης που έχει τζίρο 10 εκ.ευρώ, το πρόστιμο είναι 400.000 ευρώ !

Δηλαδή, ακούτε όλοι τον χαμό που γίνεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και το GDPR, αλλά μια εφημερίδα δημοσιεύει τα ονόματα των ανέργων, χωρίς τη συναίνεσή τους, χαρακτηρίζοντάς τους πολιτικά και ....δεν κουνιέται φύλλο !

Ο υπερευαίσθητος προϊστάμενος εισαγγελίας  δεν έμαθε για τη δημοσίευση; Κρεμασμένη στα μανταλάκια της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι κ.εισαγγελέα! Κρεμασμένη στο διαδίκτυο είναι, εύκολο είναι να τη βρείτε. Τι περιμένετε; Ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ για να το πάρετε ζεστά το θέμα;

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν πήρε χαμπάρι τη διαρροή;

Ζούμε σε κράτος ή σε ζούγκλα μωρέ;



Ας δούμε ποιά είναι τα Ε.Π.Δ. κατά την Α.Π.Δ.Π.Χ.
http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,18990&_dad=portal&_schema=PORTAL


2. Ποια είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;
Ευαίσθητα χαρακτηρίζονται τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου που αναφέρονται στη φυλετική ή εθνική του προέλευση, στα πολιτικά του φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές του πεποιθήσεις, στη συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία του, στην κοινωνική του πρόνοια, στην ερωτική του ζωή, τις ποινικές διώξεις και καταδίκες του, καθώς και στη συμμετοχή του σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων. Τα ευαίσθητα δεδομένα προστατεύονται από τον Νόμο με αυστηρότερες ρυθμίσεις από ότι τα απλά προσωπικά δεδομένα.

ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΑΣΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου