Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Σφυροκοπάει το πτώμα της παράταξης Μπουτάρη ο Καλαφάτης, αλλά...

Η παράταξη Μπουτάρη έχει διαλυθεί στην πράξη, για λόγους που αναφέραμε εδώ.  Η μειζων αντiπολίτευση ανέβασε....
κάπως τους τόνους τον τελευταίο καιρό, αλλά η διάλυση της "Πρωτοβουλίας", παρα το γεγονός ότι είναι εμφανής, δεν φαίνεται ικανή προς το παρόν να οδηγήσει σε ήττα τον Μπουτάρη, αφού ο ίδιος δεν έχε φθαρεί. Το πολύ πολύ να τους αλλάξει ΟΛΟΥΣ στις επομενες εκλογές και να τις κερδίσει, αφού έτσι κι αλλιώς οι δημοτικοί σύμβουλοι παίζουν το ρόλο του κομπάρσου στο one man show Μπουτάρη.
Με τετοια εικόνα διάλυσης της παράταξης Μπουτάρη και με τόσες δολοπλοκίες στο εσωτερικό της, ο Καλαφάτης θα έπρεπε να είναι ήδη Δήμαρχος. Δεν φαίνεται να κερδίζει όμως όσα μπορεί από το μπάχαλο στην αντίπαλη παράταξη, που -με ποδοσφαιρικούς όρους- σέρνεται.



Καλαφάτης: Θλιβερό το θέαμα της Νέας Παραλίας με τα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα

«Θλιβερή» χαρακτήρισε την εικόνα που παρουσίαζε η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα απλωμένα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της αποψινής (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017) τοποθέτησής του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
«Πέρα από την αισθητική της Αριστεράς, δεν έχουμε κάποια άλλη παρατήρηση να κάνουμε, αφού, οι πολιτικές μας θέσεις είναι φιλελεύθερες και, όχι μόνον δέχονται τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά τις θέλουν, για να ακούγονται όλες οι φωνές του δημοκρατικού τόξου. Όμως το θέαμα, ήταν θλιβερό. Εσείς, του “ντεμέκ” προοδευτικού χώρου, που δε χάνετε ευκαιρία να μας ψέξετε για την αισθητική μας, αποδειχτήκατε κάτω του μετρίου σε αυτόν τον τομέα. Ήταν θλιβερό το θέαμα της πλαστικής καρέκλας πάνω σε ένα κομψοτέχνημα που έχει πάρει διεθνή βραβεία», υπογράμμισε.

Καλαφάτης: Τράτα που βυθίζεται η Πρωτοβουλία

«Η κατάσταση στην “Πρωτοβουλία” θυμίζει το παιδικό παιχνίδι “Μουσικές Καρέκλες”. Όποιος μένει όρθιος… αποχωρεί. Αλλά έτσι γίνεται στα καράβια, όταν βυθίζονται. Και μην σπεύσεις, Δήμαρχε, να πεις ότι η παράταξή σου έχει μεγάλο πλήρωμα. Κι ο Τιτανικός είχε μεγάλο πλήρωμα, αλλά βυθίστηκε. Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι η πρωτοβουλία είναι Τιτανικός. Περισσότερο για τράτα μου φαίνεται»...
Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στην αποχώρηση της Αντιδημάρχου Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, για να καταλάβει θέση στην έδρα του Οργανισμού των «100 Ανθεκτικών Πόλεων» στο Λονδίνο. Και πρόσθεσε: «Σκοπός μου, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δεν είναι να θρυμματίζεται η Πρωτοβουλία, αλλά να επισημαίνω παθογένειες ώστε να διοικεί σωστά και να λύνει θέματα της πόλης».

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

«Κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι εκτεθειμένοι στο ζήτημα με το Ορφανοτροφείο της Τούμπας». Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην αποψινή (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017) τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Καλαφάτης θύμισε ότι «τη μία μέρα είχαμε δηλώσεις και διαβεβαιώσεις ότι “βρέθηκε λύση” και την επομένη κάποιοι έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», αναφερόμενος στην αρχική προφορική δήλωση του Δημάρχου και στη γραπτή που ακολούθησε. Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράμμισε πως «τρεις φορές επιχείρησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργειό υπουργείο και δεν πήρε απάντηση. Πέρασαν χρόνια απραγίας και το τι θα γινόταν έπρεπε να μπει σε νέα βάση».
Όσο για τη θέση της παράταξής του, ξεκαθάρισε ότι «απορρίπτουμε το παλιό πολιτικό στιλάκι να πάρουμε θέση αν θέλουμε ή το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων που θέλει να ανεγείρει η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ή το πάρκο. Εμείς, είμαστε με τους δημότες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να έχουν πλήρη ενημέρωση για το θέμα αυτό. Είχε επικοινωνήσει ή δεν είχε επικοινωνήσει με τον Παναγιότατο ο δήμαρχος; Ποιος θα πληρώσει για την κατασκευή του πάρκου, αν όχι ο φορολογούμενος, αφού το Ίδρυμα σκοπεύει να το χρηματοδοτήσει η Μητρόπολη; Επαναλαμβάνω: Είμαστε με τους πολίτες της Τούμπας. Θέλουμε και το ίδρυμα να κατασκευαστεί και πάρκο να γίνει και για ΑμεΑ και για τα υπόλοιπα παιδιά».