Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Για μια ακόμη φορά άψογος ο Ιερώνυμος

Σε πείσμα των ηλίθιων φανατικών, που θέλουν έναν αρχιεπίσκοπο τραμπούκο να χτυπάει το χέρι στο ....στιλέτο και να αυτοκτονεί, να βρίζει, να ξεσηκώνει τα πλήθη με πολεμικές κραυγές, ο σοφός γέρων ελίσσεται και προστατεύει την εκκλησία από....
τους αμέτρητους, αδίστακτους, ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ και κυρίως ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ εχθρούς της. Σε τόσο εχθρικό περιβάλλον, μόνο ένας ανόητος, θα δρούσε όπως ονειρεύονται ο ηλίθιοι ψευτοπατριώτες του διαδικτύου και της TV, που ανάμεσα στον "πατριωτισμό"  , πουλάνε και καμιά θαυματουργή αλοιφή, κανένα κολλαγόνο κ.α.

Οι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ και ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ εχθροί της εκκλησίας, που τον περιμένουν στη γωνία και ψάχνουν αφορμή να περιθωριοποιήσουν την εκκλησία, αυτό ακριβώς θέλουν: να ζωστεί με τ' άρματα , όπως του συνιστούν οι ανεγκέφαλοι ψευτοπατριώτες του πληκτρολογίου και να "τους τα πει χοντρά", για να τον εξαφανίσουν. Θέλουν έναν Αρχιεπίσκοπο,  να ηγηθεί κάθε φανατισμού, ακρότητας, μισαλλοδοξίας, εχθροπάθειας, ξενοφοβίας, ρατσισμού και ομοφοβίας.

Μόνο που αν ξεκινήσει έναν τέτοιο "αγώνα" και ζητήσει -όταν αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες φάπες από τους πανίσχυρους εχθρούς της εκκλησίας- να συνταχθούν μαζί του οι "πατριωτάρες" του πληκτρολογίου και της TV, αυτοί θα κρυφτούν στα λαγούμια τους. Όλοι ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να "ξυπνήσει" και να "βροντήξει",  αλλά οι ίδιοι να παρακολουθούν εκ του ασφαλούς.

Ας πήγαινες εσύ ρε Κωνσταντινίδη στο "Ελιά Λεμόνι" τη Μεγάλη Παρασκευή που οργάνωσε το "πάρτι κρεατοφαγίας" η (μπουρδο)Ένωση Αθέων, να τους διαλύσεις το τραπέζι. Μη ζητάς μόνο εκ του ασφαλούς "να ξεσηκώσει τους πιστούς" ο Ιερώνυμος ! Αφού θα λακίσεις, αν το κάνει. Και ποιούς "πιστούς"; Τους είδαμε. Ούτε 50 άτομα δεν μαζεύονται σε εκδηλώσεις της εκκλησίας. Δεν είναι θέμα ηγέτη, θέμα ποιμνίου είναι. Αν "πάρει ανάποδες" ο Ιερωνυμος, ακούσει τους σαλεμένους και πει ας πούμε "ελάτε να διαλύσουμε βίαια το Gay pride", δεν θα μαζευτούν ούτε 10 άτομα. Η "αντισυγκέντρωση" θα έχει 20.000 άτομα ! Οι 'πιστοί" θα λακίσουν και θα βρουν δικαιολογίες: ο ένας θα "είχε μια δουλειά εκείνη την ώρα", ο άλλος θα πει "είναι Οικουμενικός, εμεις είμαστε με τον άλλο" , ο άλλος θα πει ότι ειναι Παπικός, κι όποια άλλη παπαριά κατεβάσει ο νους της κότας για να αποφύγει τη μάχη.

Αντί να παίζει λοιπόν το παιχνίδι αυτών που τον περιμένουν στη γωνία, για να τον αποκεφαλίσουν ως "χριστιανοταλιμπάν", τους έσφαξε με το βαμβάκι ή πολύ ωμά και για να το καταλάβουν και οι εχθροί της εκκλησίας : τους γάμησε χωρίς σάλιο με μία επική φράση, που πονάει περισσότερα από 1.000 σφαίρες :


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Παιχνιδίσματα για να περνάμε το χρόνο μας» τα περί ταυτότητας φύλου



Φώτης Μακρίδης