Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Δεν πανηγυρίζουμε που συνελήφθη ο δολοφόνος της Δώρας, γιατί σε 2-3 χρόνια θα είναι έξω και θα ξανασκοτώσει

Όπως έγινε γνωστό, το κίνητρο του δράστη που σκότωσε την εφοριακό ήταν η ληστεία, αφού ο 52χρονος τοξικομανής ήθελε ....
να αρπάξει την τσάντα της. Ωστόσο, αυτό που τον «πρόδωσε» ήταν το κινητό τηλέφωνο της Δώρας, το οποίο είχε παραμείνει ανοιχτό και συνέχισε να εκπέμπει. Το τελευταίο σήμα του κινητού εξέπεμψε από την οδό Μενάνδρου.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην Ομόνοια, έχοντας ως δεδομένο ότι το κίνητρο του δράστη ήταν η ληστεία, εκτίμησαν ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο σε κάποιο από τα καταστήματα της Ομόνοιας.
Έκαναν έρευνα σε όλα τα καταστήματα και πράγματι από κάμερα ασφαλείας, κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, αφού το πρόσωπο του δράστη είχε καταγραφεί και από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο.
Παρότι ο δράστης δεν είχε μόνιμη κατοικία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν το πρωί της Τρίτης.

Βαρύ κατηγορητήριο
Ο εισαγγελέας άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη στον 52χρονο συλληφθέντα. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.


Όλα αυτά σημαίνουν ότι σε 3 χρόνια, στην πρώτη του 5νθημερη άδεια από τις φυλακές, θα ξανασκοτώσει για να βρει 20 ευρώ για την πρέζα του και θα τον ξαναψάχνουν. Τόσο απλά.