Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Τι είχε γίνει την προηγούμενη φορά που αντεξουσιαστές απείλησαν ότι θα δηλητηριάσουν τρόφιμα σε σουπερ μαρκετ

Στις 19/12/2016, ακριβώς ένα χρόνο πριν, η "προειδοποίηση" κάποιας οργάνωσης, είχε ανέβει στο indymedia. Τότε, η "οργάνωση" χρησιμοποίησε το όνομα....
"Πράσινη Νέμεσις". Φέτος "Μαυροπράσινοι εμπρηστές".

Η περυσινή ανακοίνωση είχε ληφθεί σοβαρά από τις εταιρείες - στόχους που απέσυραν τα προϊόντα τους για 2 βδομάδες !

Ο φετινός κατάλογος των στόχων είναι:
Coca cola 1,5 lt
Coca cola light 1,5 lt
Παριζάκι ΥΦΑΝΤΗΣ 350 & 500 γρ
Πλήρες γάλα ΔΕΛΤΑ (όχι το light!)

Ο περυσινός ήταν:

-σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)
-συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Κλασσική'' (Unilever)
-συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Πιο συμπυκνωμένη'' (Unilever)
-''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ
-Nestea ροδάκινο, της Nestle
-Nestea λεμόνι, της Nestle
-Coca Cola Light

Παράλληλα, με την ανακοίνωση, δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες που τους απεικονίζουν να τοποθετούν τη χλωρίνη και το υδροχλωρικό οξύ στις συσκευασίες, όπως και φέτος.

Έτσι, πέρυσι συνέβησαν 4 πράγματα

1. Εξέδωσε ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ , που ανέφερε: «Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά, ή παράγουν τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος. Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα».

2. Με ανακοίνωση της η Αστυνομία ανέφερε πως η η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)., ενώ οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προχωρούν άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

3. Τελικά, αποδείχθηκε φάρσα και δεν αναφέρθηκε περιστατικό "τρυπημένου" προϊόντος

4. Οι δράστες, που έβγαλαν τις φωτογραφίες και τις ανέβασαν στο indymedia, παρά τα μέσα εντοπισμού που διαθέτει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ, ΔΕΝ εντοπίστηκαν.

Το πιο σημαντικό λοιπόν με την φάρσα (μάλλον) είναι η αδυναμία των αρχών να εντοπίσουν τους χαζοβιόληδες, που προκαλούν ανησυχία στον πληθυσμό και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει επιτέλους η ΕΛ.ΑΣ. και η κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να εντοπιστούν, το 2017, υπάρχουν όλα τα τεχνολογικά μέσα.