Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτηση φασίστα εναντίον του δημοκρατικού συλλαλητηρίου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε ανάρτηση μέλους του Ρουβίκωνα στο διαδίκτυο με την οποία προειδοποιεί ότι στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Μακεδονικό θέμα «μπορεί να χυθεί αίμα».


Η κ. Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή την ανάρτηση ενώ μαζί με την παραγγελία της απέστειλε στο εισαγγελικό λειτουργό ένα βίντεο καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου)

Ειδικότερα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα στη προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Λίγο αργότερα κι ενώ η πρώτη επίμαχη ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση, στην οποία ανέφερε: «Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν.

Κατανοητό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου