Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Το ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ΚΑΙ σήμερα ότι ΔΕΝ θα βοηθήσει την Ελλάδα στα προβλήματα με την Τουρκία

Μάλιστα, το ΝΑΤΟ καλεί όλους τους συμμάχους σε μεγαλύτερη υποστήριξη της Τουρκίας! (more support to Turkey)

Το NATO δεν προτίθεται να εμπλακεί ή να διαμεσολαβήσει (!) για την επίλυση των ....
διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Γενς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε πως προσδοκά την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν σε «κάποια θέματα» σε διμερές επίπεδο, και στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Αυτό δεν είναι ζήτημα για το NATO, είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι και συμβάλλουν στην συλλογική ασφάλεια των μελών NATO.

«Η Ελλάδα και οι Τουρκία είναι δύο πολύ σημαντικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, ήδη από το 1952. Και οι δύο χώρες συμβάλλουν στην κοινή άμυνά μας. Περιμένω οι διαφορές που βλέπουμε σε ορισμένα ζητήματα να επιλυθούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής συνεργασίας. Καλωσορίζω λοιπόν την πρόσφατη επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, οι οποίοι συμφώνησαν να λύσουν αυτές τις διαφορές μέσα από τον διάλογο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

Για την αγορά των Ρωσικών S-400 ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δεν τόλμησε να μαλώσει την Τουρκία και αρκέστηκε να πει "είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας"....


https://aa.com.tr/en/todays-headlines/nato-chief-calls-for-providing-more-support-to-turkey/1118862


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου