Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΝΔ: Ακόμη και ο Φίλης καταγγέλλει την “έξοδο” από το Μνημόνιο ως κοροϊδία

Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Φίλης....
καταγγέλουν πλέον τη νέα απάτη της κυβέρνησης. Όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας για καθαρή έξοδο αποτελούν μια ακόμη κοροϊδία, καθώς τον Αύγουστο τελειώνει η χρηματοδότηση, αλλά όχι τα μέτρα. Δεν είναι, όμως, μόνον ο κ. Φίλης που κάλεσε χθες τον κ. Τσίπρα να πάψει να πανηγυρίζει. Είναι και ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος βρίσκεται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρωθυπουργό ο οποίος επίσης αμφισβητεί την περιβόητη “καθαρή έξοδο”. Όπως καταλαβαίνετε αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει τους υπουργούς και τους βουλευτές του, είναι μάλλον δύσκολο να πείσει τους πολίτες για κάτι που βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας του ιδίου και όσων νομίζουν ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με τα ψέμματα και την προπαγάνδα.
Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται μετά τον Αύγουστο υπό επιτροπεία διότι έρχονται επιπλέον μέτρα 5,2 δις (περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολογήτου), καθώς και δέσμευση της χώρας για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π.
Δεν βγαίνει από την επιτροπεία, καθώς -όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Τσακαλώτος- συζητείται ήδη νέα διαδικασία επιτροπείας κάτω από τον τίτλο «Πρόγραμμα Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης». Η Κυβέρνηση περηφανεύεται ότι θα φέρει τη χώρα εκεί που βρισκόταν στις αρχές ου 2015, αλλά προσποιείται ότι ξεχνά πως, με αποκλειστικά δική της ευθύνη, επιβλήθηκαν μέτρα λιτότητας 15 δις ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισε στη χώρα πάνω από 100 δις, όπως επισημαίνουν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Προχτές στη Βουλή και χτες με συνεντεύξεις του, ο κ. Φίλης διατύπωσε θέσεις διαμετρικά αντίθετες αντίθετες στην κυβερνητική πολιτική και την κυβερνητική προπαγάνδα. Θα είχαν βέβαια νόημα όσα υποστηρίζει ο κ. Φίλης αν τα λόγια του ευθυγραμμίζονταν με τις πράξεις τους. Διότι ο ίδιος συνεχίζει να υποστηρίζει με την ψήφο του την κυβέρνηση που ασκεί την πολιτική που περιγράφει, ενώ υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ψήφισε- όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ- το τέταρτο μνημόνιο το οποίο τώρα αίφνης ανακάλυψαν τα μέτρα σκληρής λιτότητας που υπονομεύουν την χώρα και για τα επόμενα χρόνια.

ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου