Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Λουτρό αίματος στη Γάζα - 43 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά Ισραηλινών

Τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας και ....
διεθνή ΜΜΕ ενώ πάνω από 900 είναι οι τραυματίες – εκ των οποίων οι μισοί από πραγματικά πυρά.
Εδώ και ώρες, χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στο σύνορο που χωρίζει τα παλαιστινιακά εδάφη από εκείνα του Ισραήλ, εκφράζοντας την οργή τους για την μεταφορά της Αμερικανικής πρεσβείας – που, ουσιαστικά, συνιστά αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Το πρωί της Δευτέρας, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως αεροσκάφη τους έριξαν φυλλάδια στη Γάζα, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν τον φράχτη ασφαλείας της κοινής συνοριακής γραμμής.
Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν το Ισραήλ να βάλει τέλος στην εκτεταμένη βία κατά των Παλαιστίνιων διαδηλωτών, ζητώντας «αντικειμενική και ανεξάρτητη» έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των δεκάδων νεκρών.




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανεβάζει συνεχώς στο twitter μηνύματα ενθουσιασμού και ριτουιτάρει μηνύματα του Νετανιάχου. Κανείς δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε νεκρούς Παλαιστίνιους.

https://www.aljazeera.com/news/2018/04/gaza-protest-latest-updates-180406092506561.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου