Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Μικρόβιο κόλλησε στην Σέριφο σε 43χρονο που απεβίωσε....γιατί το αποκρύπτουν:

Γράφει αναγνώστης σε e-mail του προς το makpress:



Διάβαζα αυτό το άρθρο καιρό τώρα Σε παγκόσμιους «φονιάδες» έχουν εξελιχθεί τρία «έξυπνα» μικρόβια που έχουν αναπτύξει αντοχή στα αντιβιοτικά.
Πρόκειται για τα πολυανθεκτικά βακτήρια κλεμπσιέλα, ακινετοβακτήριο και τη ψευδομονάδα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, μόνο στην Ελλάδα τα βακτήρια αυτά σκοτώνουν, κάθε χρόνο, 1000 ανθρώπους.Τα βακτήρια αυτά εκτός από τις... ζωές που παίρνουν στοιχίζουν και πολύ ακριβά για την ελληνική οικονομία. Το κόστος της αντιμετώπισης των νοσοκομειακών λοιμώξεων στον ελλαδικό χώρο ανέρχεται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον πλήττουν και τον τουρισμό στη χώρα μας καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών με μικροβιακή αντοχή στον ευρωπαϊκό χώρο, πράγμα που αποτρέπει την έλευση κάποιων τουριστών από το φόβο μήπως προσβληθούν από κάποιο πολυανθεκτικό μικρόβιο
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Εσωτερική Παθολογία, με διεθνή συμμετοχή, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.zougla.gr

Δεν το πολύ έδινα σημασία μέχρι σήμερα που παραβρέθηκα στην κηδεία φίλου 43 χρονών στην Θέρμη
Το παλληκάρι πήγε με την σύζυγο και το 5χρονο παιδί τους στην Σέριφο γιά διακοπές
Περίπου την 4 ημέρα έκανε δεκατα πυρετό το βράδυ εμετούς και θόλωσαν λίγο τα μάτια του, δεν το έδωσε ['όπως και πολλοί απο εμάς] σημασία πήρε τα αντιπυρετικά και κοιμήθηκε την άλλη ημέρα σηκώθηκε με πονοκέφαλο μετά απο αυτό η σύζυγις θελησε να το πάει στο κέντρο υγείας
Άμμεση αεροδιακομιδή στην Αθήνα το παλληκάρι εγκεφαλικά νεκρό και προχθές το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή.
4 επιβεβαιωμένα απο ότι μου είπαν κρούσματα 20 συνολικά.Κι όμως κανείς δεν μιλάει κανείς δεν τα μαθαίνει όλα αυτά...μην πλήξουμε τον τουρισμό.
Το μικρόβιο κολλιέται απο τον αέρα απο το τίποτα κι όμως μία σύζυγος έμεινε χήρα και ένα 5χρονο ορφανό οι καλοκαιρινές διακοπές στην Σέριφο έμελλε να σημαδέψουν συγγενείς και φίλους.
Τίποτα δεν πρέπει να αποκρύπτεται γιά χάρην οτιδήποτε η ανθρώπινη ζωή είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΑΓΑΘΌ.

Ο θεός να το αναπαύσει.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤIΚΟ E-MAIL
Παρακληση ως απαντηση στον φιλο

Το μικρόβιο αυτό είναι αιτία των ενδονοσοκομιακών λοιμώξεων που θερίζουν κυρίως σε άτομα που έτυχε να νοσηλευτούν μετά από επεμβάσεις ή με ιατρικό ιστορικό . Καλό θα ήταν να παρέθετες - αν ξέρεις φυσικά - αν ο φίλος σου είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό ή είχε νοσηλευτεί πρόσφατα για να έχουμε μια πληρη εικόνα ώστε να μην σπέρνουμε άδικα τον πανικό.

    Αναφέρετε παρακαλώ ότι ο 43χρονος ήταν υγιέστατος χωρίς καμμία πάθηση χωρίς ιατρικό ιστορικό υγιέστατος και πήγε διακοπές στην σεριφο με την σύζυγο και το 5χρονο παιδί του.Δέκατα πυρετό εμετούς το βράδυ πήρε ντεπόν και περίμενε να περάσει όπως θα κάναμε όλοι μας.Σηκώθηκε με πονοκέφαλο και θολούρα η σύζυγος άμμεσα στο Κέντρο Υγείας αεροδιακομιδή Αθήνα το παλληκάρι μετά εγκεφαλικά νεκρός και Σάββατο που μας πέρασε απεβίωσεΚαμμιά επέμβαση καμμιά νοσηλεία κανένα ιστορικό ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ Άδικα πανικό δεν σπερνει κανείς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ διότι κηδέψαμε έναν υγιέστατο 43χρονο που πήγε διακοπές στην Σέριφο!!!H πραγματικότητα πολλές φορές είναι οδυνηρή και αποκρύπτεται για άγνωστους λόγους.
    ΠΛηροφορίες άνετα απο κέντρο υγείας Σερίφου για όποιον ενδιαφέρεται.....
    ευχαριστώ