Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ισραήλ προς Αφρικανούς "λαθρομετανάστες" : Ή φεύγετε ή φυλακή

-Οι Αφρικανοί αναρωτιούνται "πώς είναι δυνατόν μια χώρα που κηρύττει το "Ποτέ ξανά στο ρατσισμό" να διώχνει με τις κλωτσιές τους "πρόσφυγες" (όπως τους λένε σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο)
-Μπορεί στην Ελλάδα να....
μην διανοούμαστε κάτι τέτοιο, στο Ισραήλ δεν όμως δεν παίζουν με τη διαφύλαξη της φυλετικής τους ταυτότητας.

Οι ισραηλινές αρχές άρχισαν την αποστολή επιστολών σε χιλιάδες Αφρικανούς παράτυπους μετανάστες διατάσσοντάς τους να φύγουν από τη χώρα έως τα τέλη Μαρτίου ειδάλλως θα οδηγηθούν στη φυλακή, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας Μετανάστευσης.


Το Ισραήλ αρνήθηκε να αποκαλύψει δημόσια ποιες αφρικανικές χώρες συμφώνησαν να απορροφήσουν τους μετανάστες από την Αφρική, αν και οι εκθέσεις των ΜΜΕ και ορισμένοι ισραηλινοί αξιωματούχοι έδειξαν ότι η Ουγκάντα ​​και η Ρουάντα είναι χώρες προορισμού.
Κατά το σχέδιο, οποιοσδήποτε από τους 40.000 περίπου που θα εγκαταλείψει οικειοθελώς το Ισραήλ μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα λάβει 3.500 δολάρια και ένα αεροπορικό εισιτήριο στην ανώνυμη χώρα.
Την 1η Απριλίου, η αρχή μετανάστευσης σχεδιάζει να ξεκινήσει φυλάκιση ή να εκδιώξει βίαια όσους δεν έχουν ακόμη αποχωρήσει.
Μιλώντας στους μετανάστες έξω από το γραφείο Bnei Brak, τα νέα της Hadashot TV ανέφεραν ότι οι περισσότεροι δήλωσαν ότι προτιμούν να πηγαίνουν στη φυλακή στο Ισραήλ παρά να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους ή να απελαθούν στη Ρουάντα ή την Ουγκάντα.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου την εφαρμογή ενός σχεδίου απέλασης περίπου 38.000 παράτυπων μεταναστών, ιδίως υπηκόων από την Ερυθραία και το Σουδάν.
Σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο σχέδιο, η κυβέρνηση τους πρότεινε να φύγουν «οικειοθελώς» δίνοντάς τους ένα επίδομα ύψους 3.500 δολαρίων (2.800 ευρώ) έως τα τέλη Μαρτίου αλλιώς θα συλληφθούν και θα τεθούν υπό κράτηση έως να δεχθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.


Προς το παρόν οι επιστολές έχουν αποσταλεί μονάχα σε άνδρες, επισημαίνουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.  Στο Ισραήλ δεν υπάρχει κανένας, ούτε ένας άνθρωπος, "αγνώστου διαμονής" χωρίς συγκεκριμένη διεύθυνση, ούτε μπορεί να κρυφτεί κανείς από τις αρχές.

Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι οι ανήλικοι, οι γυναίκες και οι γονείς ανήλικων δεν επηρεάζονται από τα σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, σε 4000 παιδιά δεν έχει αναγνωριστεί νόμιμο καθεστώς, επιπλέον των 38000 ενηλίκων.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επιβεβαίωσε από την πλευρά της «ότι κάθε πρόσωπο που θα αναγνωριστεί ως θύμα διακίνησης ή δουλεμπόριου» θα εξαιρείται επίσης, προς το παρόν, υπολογίζοντας ότι 15000- 20000 άνθρωποι θα πρέπει να φύγουν σύντομα.
Οι μετανάστες που στοχοθετούνται εισήλθαν στην πλειονότητά τους παράνομα στο Ισραήλ από την περιοχή του Σινά στην Αίγυπτο, από το 2007.

So what do we do as Jews?Does this human tragedy require Israel to open its gates and set up refugee camps? That's what Turkey, Jordan and Lebanon are doing. So why don’t we? Why settle for just a few hundred of the wounded?

But there is a difference. First, when refugees come to Jordan and Lebanon, they come from the same culture and tradition, the same language and religion. They are not strangers and enemies. But Israel itself has no room to absorb thousands of refugees. And the Middle East, as is well-known, has produced millions of them over the past decade. The high moral imperative, Jewish and universal, requires assistance. It does not mandate self-destruction.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε προς ποια χώρα θα απελαθούν αυτά τα πρόσωπα, γνωρίζοντας ότι το Ισραήλ παραδέχεται ότι δεν μπορούν να σταλούν στο Σουδάν ή την Ερυθραία χωρίς να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο.

Η Ουγκάντα και η Ρουάντα έχουν αναφερθεί από ισραηλινές οργανώσεις προάσπισης των μεταναστών, όμως αυτές οι δύο χώρες το έχουν διαψεύσει.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, 4.012 παράτυποι μετανάστες έχουν ήδη φύγει από το Ισραήλ το 2017, μεταξύ αυτών 3.332 από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

http://www.jpost.com/Israel-News/African-asylum-seekers-told-to-leave-Israel-within-60-days-540657
https://www.timesofisrael.com/israel-begins-handing-out-deportation-notices-to-african-migrants/

Ισραήλ: Φυλάκιση 3 ετών σε όποιον καίει τη σημαία του κράτους

Νετανιάχου : "Θα βάλουμε φράχτη σε όλο το Ισραήλ. Πρέπει να προστατευτούμε από τα άγρια κτήνη"


Μπορεί η Ελλάδα να απορροφήσει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες; Είναι ηθικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου